Clicky

Zwevegem Sport 3 - 1 KSV Rumbeke

Wedstrijd GR Danny op zondag 17 maart 2024 om 09:00

Verslag wedstrijd

Onze volgende tegenstander was dus Zwevegem, een ploeg die we toch moesten aankunnen. In de heenronde werd dan ook vlot gewonnen. Het veld lag er al zwaar bij en intussen dwarrelde nog wat regen naar beneden.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd. Op hoekschop van Stefan kon Emiel een krachtige kopstoot plaatsen maar de bal zoefde naast. Ook onze volgende kans was een kopstoot, dit keer van Stefan na een goed getrapte vrije trap van Sander. De eerste keer dat Zwevegem hun neus aan het venster stak was met een afstandsschot die Jari mooi redde. Net over het kwartier kon Diego alleen op doel trekken maar de laatste man zette een keihard blok met de knie waar alleen rood op zijn plaats was. De scheids besliste toch maar geel te trekken alhoewel Diego niet meer verder kon. Geen Var aanwezig.........en dan nog. Door dit voorval was de wedstrijd een beetje zijn ritme kwijt. Maar naarmate de rust in zicht kwam begon Zwevegem meer en meer druk uit te voeren. En plots vonden ze een gaatje in onze verdediging waardoor ze op voorsprong kwamen. Ons antwoord kwam redelijk snel maar de prima voorzet van Lars kon net niet worden binnengegleden door Jelle. En op de daaropvolgende tegenaanval moeten we de 2-0 slikken wat behoorlijk zuur was net voor rusten.

Toch was de moed nog niet opgegeven en wilden we er tenvolle voor gaan om in de tweede helft de achterstand goed te maken. We legden dan ook meer druk in de tweede helft wat we misschien een beetje misten in de eerste helft. Er werd nu voor iedere bal gevochten en Zwevegem moest nu ondergaan. Op voorzet van Siebe werd de bal door een thuisspeler in doel gegleden en onze aansluitingstreffer was een feit. Na deze treffer was het geloof nog groter en toen Tom ontsnapte naar doel moest de scheids nog eens in de picture staan want hij floot deze fase af voor offside wat in de verste verte niet klopte........maar ja.......geen Var. Wel nog een dubbele boeking voor de staf om efkens ons protest duidelijk te maken. En toch bleef de 2-2 in de lucht hangen en iets later kon Tom opnieuw het hazepad kiezen en nu werd niet gefloten, Tom kwam oog in oog met de thuisdoelman maar Tom wilde nog de doelman dribbelen en de Zwevegemse goallie kon de bal klemmen. En je raad het al.........direct aan de overzijde op een vrije trap werd de bal simpel binnengekopt en keken we weer tegen een dubbele achterstand aan. Ja, in plaats van die 2-2 moesten we weer vol aan den bak. We probeerden nog om terug de aansluiting te vinden maar die derde treffer deed ons geen deugd. Siebe kon nog een perfecte voorzet plaatsen die Tom mooi aflegde en zo kwam Stefan in schietpositie maar Stefan zag zijn hard schot net naast gaan. We bleven nog balbezit en veldoverwicht creëren maar tot echte grote kansen kwam het niet meer en moesten we ons neerleggen bij deze nederlaag.

De wedstrijd kon heel anders uitgedraaid hebben maar het zit soms in detailtjes en deze keer waren de detailtjes niet in ons voordeel.

Gele kaarten:

Sander Pattyn, Tom Anseele, Rik Demeyere en Danny Varrewaere .....elk ééntje.

Doelpunten:

37'   1-0

40'   2-0

59'   2-1   (owngoal)